04 Ara

Kumla’ya Spor Sahası Temeli Atıldı

Sporda tesisleşme ve kulüp ayrımı yapmadan malzeme temininde atağa kalkan Gemlik Belediyesi Küçük Kumla Sahasının yenileme çalışmalarını törenle başlattı. Harabeye dönen, çukur ve tümsekler nedeniyle çok kötü bir görüntü veren toprak sahada tribün, soyunma odaları ve yedek kulübeleri baştan aşağı yenilenirken, saha da çimle kaplanacak. Kumla sahasında organize edilen törene Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın ve Bedrettin Yıldırım, Kaymakam Bilal Çelik, Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Necdet Yılmaz, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, muhtarlar, daire amir ve müdürleri, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, spor kulüplerinden yönetici ve futbolcular ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlerin açış konuşmasını amatör spor kulüpleri adına Karadeniz Spor Kulübü Başkanı Alican Durdu yaptı. Tesisleşme ve gençliği spora kazandırmada birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Alican Durdu. Atasözleriyle süslediği konuşmasında, tesisleşme sonrasında spor kulüplerine de büyük görevler düştüğünü anlattı. Milli Eğitim’in de ilçe sporuna önem vermesini isteyen Alican Durdu, okulların spor kulüplerine öğrenci önermesini istedi.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz’da ilçede spor ve tesisleşme adına son dönemde yapılan çalışmaların herkesin göğsünü kabarttığını söyledi. İmam Hatip Spor Salonunun açılışının yanı sıra, toprak sahayı suni çim saha tesisine çeviren Bursa Büyükşehir belediyesi çalışmalarını, Gemlik Stadının çimlenme çalışmalarının tamamlanmasını hatırlatan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, mahallelere yapılan basketbol sahalarını, üniversite yerleşkesine yapılan halı saha, futbol sahası ve basketbol sahası hizmetlerini de anlattı. Yatırım ve hizmetlerin devam edeceğini de müjdeleyen Refik Yılmaz, Umurbey’de 4200 metrekarelik alanın kamulaştırıldığını bu mahalleye de güzel bir futbol sahası kazandıracaklarını açıkladı. Kurşunlu mahallesini de unutmadıklarını, halı saha ve futbol sahası yapacaklarını bildiren Yılmaz, Lale Kemal Kılıç İlköğretim okuluna da spor salonu yapacaklarını söyledi.

Hizmetlerde siyaseten bakmadıklarını da vurgulayan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, “Kumla bizim hiçbir zaman birinci parti olmadığımız bir yer. Ancak Kumla kent meydanları, sahillere yapılacak atılımlar, spor sahası ile en çok önem verip, yatırım yaptığımız mahallemiz oldu. Kumla’ya hizmetlerimiz artarak devam edecektir” dedi.

Kaymakam Bilal Çelik’te, 100 bin nüfuslu ilçede çok daha önceden onlarca spor sahası ve spor salonu olması gerektiğini belirterek, son dönemde başlayan yatırımların hayırlı olmasını diledi. Spor kulüplerinin de tesislere sahip çıkması gerektiğini ifade eden Gemlik Kaymakamı Bilal Çelik, bu tesislerden sağlam, sağlıklı, ahlaklı gençlerin çıkacağına inandığını ve her tesisin birkaç batakhaneyi kurutacağını sözlerine ekledi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım’da, Türkiye ile birlikte Gemlik’in de değiştiğini vurgulayarak, defosuz insanlarla çalışılması halinde ne kadar hizmet gelebileceğinin Refik Yılmaz’ın göreve gelmesiyle anlaşıldığını bildirdi. Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’da, ihaleler, yolsuzluklar, bir takım hukuki olaylarla çok kötü anılan Gemlik’in, artık hizmetler, yatırımlar ve güzel şeylerle anıldığını savundu. Aydın, Kumla Barajı projesi, TOKİ ve Modern Bölge hastanesi hizmetlerinin de 2012 de Gemlik’e geleceğini söyledi.

Konuşmaların bitiminde Kumla Sporlu futbolculara malzeme yardımı yapıldı. Daha sonra yenileme çalışmaları adına ilk harç protokol tarafından kumla sahasına boşaltıldı. Yoğun ilgi gören törenler, katılımcılara yönelik organize edilen kokteyl ile son buldu.

Gemlik Gündem

Bu Yazı Yoruma Kapalıdır.