24 Mar

Gemlik’te Büyük Bir Oluşum “GEMDER”

Müteahhitler Tek Çatı Altında Toplandı

Gemlik’in önde gelen müteahhitleri bir araya gelerek büyük bir ihtiyaca cevap verdi ve GEM-DER adı altında Gemlik Müteahhitler Derneği kuruldu. Sektörde hizmet veren müteaahitlerin ilgi gösterdiği tanıtım toplantısında Gemlik’te büyük bir güç birliği oluşturuldu.

Bursa genelinde ilk kez gerçekleştirilen bu oluşum müteahhit ve belediyelere örnek bir yol haritası olmuş olacak. Karşılıklı görüş alışverişlerinin sunulduğu toplantılarla başta İnşaat sektörü ve onu takip eden diğer sektörlerde bir canlılık getirtilmesi planlanmakta…

Yapılan toplantıda bir araya gelen müteaahitler, genel sorunları ve talepleri görüşerek büyük bir oluşum içerisine girdiler. Yıllardır gündemde olan bu projenin fikir babası Hedef Zirve Eğitim İnşaat Ltd.Şti. sahiplerinden Salahattin Ulaş ise kurucu yönetim listesinde başı çekti.

Gemlik’in hızla gelişen ve büyüyen bir şehir olduğunu belirten dernek kurucuları, kentin imar yapısına güzel katkıda bulunmak üzere dernek çatısı altında bir araya geldiklerini söylediler. Sorunların artık bireysel olarak çözülemeyeceğine de değinen müteahhitler, güç birliği yapma kararı aldıklarını söylediler. Gemlik Ekonomisinin lokomotifinin inşaat sektörü olduğuna vurgu yapan müteahhitler şehrimizde istihdamın %50’nin inşaat sektörü tarafından sağlandığını hatırlatarak, derneğin önemine dikkat çektiler.

Umurbey Aytepe’de organize edilen buluşma kahvaltısına geniş bir katılım olurken, derneğin temelleri bu toplantıda atıldı. Görüş alışverişi ile başlayan toplantıda, derneğin kuruluş amaçları katılımcılara aktarıldı. Olumsuz görüşlerin de dinlendiği bu toplantıda, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Derneğin kuruluş amaçlarından bahseden müteahittler şu ifadeleri kullandılar: “Gemlik’teki müteahhitlerin birlik ve beraberlik halinde, kendi sorunlarını yerel yönetim ve kurumsal alanlarda daha rahat çözebilmek, Gemlik’in yapılaşmasında fikir alış verişi içerisinde bulunarak söz sahibi olmak adına Gemlik Müteahhitler Derneği adı altında toplanmayı uygun gördük. Gemlik’te inşaat ve yapsat alanlarında büyük bir atılım oldu. Bunun sonrasında ise sektöre bir çok arkadaşımız dahil oldu. Ve Gemlik’te bir kentsel dönüşüme sahne olmaya başladı. Buna katkı sağlamak için, birbirimizle bilgi alışverişinde bulunmak, daha güzel neler yapabiliriz, daha farklı şeyler nasıl ortaya koyabiliriz gibi çalışmalarda bulunmak için bu derneği kurma kararı aldık. Bu derneğin kuruluş amaçlarından bir tanesi de Gemlik’teki sosyal faaliyetler de bir nevi örnek olmaktır. Sektörde iş yapan kişilerin bir biri ile dayanışma içerisinde olmasını bunların hepsini göz önünde bulunarak faaliyetlerimize başlayacağız. GEM-DER adı altındaki bu güçlü oluşuma Gemlik’te çalışmalarını yürüten tüm müteahhit arkadaşlarımızı davet ediyoruz. Bireyselliğin geri planda kaldığı bu dönemde, örgütleşmenin büyük faydasını göreceğimize inanıyoruz. Dernek bünyesinde, ortak projeler üretip güzel Gemliğimize faydalı olabilecek işlere imza atacağız. Derneğimiz, başta tüm Gemlik halkına olmak üzere, herkese hayırlı uğurlu olsun.”70’e yakın müteahhitin katıldığı toplantıda dernek kurucu yönetimi de oluşturuldu.

Kurucu yönetim listesinde şu isimler yer aldı: Enver ŞAHİN, İbrahim ERCAN, Hamza AYGÜN, Nazım YİĞİT, Murat ÇAKIR, Salahattin ULAŞ, Özgür ERTAŞ, Adem BOZDEMİR.

Gemlik Müteahhitler Derneği’nin bir sonraki toplantısı 5 Nisan Perşembe günü yapılacak.

Gemlik Gündem

Bu Yazı Yoruma Kapalıdır.