14 May

Anlamlı Günlere Coşkulu Kutlama

Gemlik Belediyesi’nin Gemlik Özel Bilgi Bahçesi Rehabilitasyon Merkezi, Gemlik Özel Türe Kurs ve Rehabilitasyon Merkezi ve Gemlik Emircan Özel Rehabilitasyon Merkezi ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği Özürlüler Haftası Kutlama Etkinliği coşkulu geçti. Anneler günü ile birlikte kutlanan günde özel çocuklar aileleriyle birlikte anlamlı bir güne imza attılar. Gemlik Kapalı Spor Salonunda yapılan kutlamaların açış konuşmasını yapan Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, herkesin özürlü adayı olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, organizasyona katılanlara teşekkür etti. Belediyecilik hizmetlerinin sadece alt yapı, yol yapma, park yapma ile sınırlı olmadığını vurgulayan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, “Doğumdan ölüme kadar vatandaşların her türlü sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak da belediyeciliğin görevleridir. Gemlik Belediyesi olarak bizler bu konuda örnek çalışmaların altına imza atıyoruz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde özürlülere yönelik çıkarılan kanunlar, yaptırımlar ve hizmetleri de anlatan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Erdoğan’ın açtığı yoldan yürüyerek özel veya devlet destekli tüm rehabilitasyon kurumlarına eşit mesafede hizmet verdiklerini kaydetti. Geçen yıl yılın annesi seçilen Mucize Koşer isimli bir bayan da, özürlü annesi olmanın zorlukları ve erdemleri konusunda duygusal bir konuşma yaptı. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz’da, her üç özel eğitim merkezinin belirlediği yılın annelerine çiçek sundu. Nermin Demirci, Fatma Ataş ve Sultan Çevik’e çiçeklerin takdimi sırasında duygusal anlar yaşandı.

Coşkuyla devam eden program çerçevesinde Kompozisyon yarışmasında birinci olan Celal Bayar Anadolu Meslek Lisesinden Kerem Kıtay, ikinci ve üçüncüleri çıkaran Gemlik Lisesi’nden Elif Eren ve Fatma Peker’e ödüllerini ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen takdim etti. Şiir yarışmasında birinci olan Lale Kemal Kılıç İlköğretim Okulundan Sevim Bozkurt, ikinci olan Ayşe Ziver Karataş İlköğretim Okulundan Aleyna Keven ve üçüncü olan Şehit Ethem Yaşar İlköğretim Okulundan Damla Gör’e hediyelerini de Ak parti İlçe Başkanı Necdet Yılmaz takdim etti. Resim yarışması birincisi Şehit Ethem Yaşar İlköğretim Okulundan Selenay Cengiz, ikinci olan 100. Yıl İlköğretim Okulundan Selim Paksoy ve üçüncü olan Ayşe Ziver Karataş İlköğretim Okulundan Ennur Çelik’e hediyelerini İl Genel Meclisi üyesi Ercan Barutçuoğlu verdi.

Bursa Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Eğitim Derneği Mehteran Takımının gösterileriyle renklenen günde, Gemlik Belediyesi de öğrencilere ve konuklara sandviç, meyve suyu, su ve elma şekeri dağıttı. Yaklaşık 5 saat süren etkinliklerde özel eğitim kurumlarının gösterileri güne damgasını vurdu. Gemlik’te üç kurumun belediye ile bir araya gelerek ilk kez gerçekleştirdiği organizasyonun periyodik hale getirileceği ifade edildi.

Gemlik Gündem

Bu Yazı Yoruma Kapalıdır.