05 Kas

Kurtul Cinayeti Çözüldü

Kurtul köyünde 80 Yaşındaki Kadını Öldüren Zanlıyı 6 yıl sonra Kan Ve Kıl Örneği Ele Verdi

Gemlik Kurtul Köyünde 6 yıl önce, tek başına yaşadığı evinde öldürülen 80 yaşındaki kadının katil zanlısı, Gemlik jandarma ekiplerinin kan ve kıl örneğinden yola çıkarak yaptığı çalışmayla 6 yıl sonra yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, 31 Ocak 2007 tarihinde İrfan Sevinç (80) adlı kadın, bıçaklanarak ve darp edilerek öldürülmüştü. Evine giren kişi tarafından öldürülen yaşlı kadının cesedini, eve gelen oğlu ve torunu bularak jandarmaya haber verince, yaşlı kadının cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

Jandarma, katil zanlısını 6 yıl boyunca ararken, Kurtul köyünde tek başına kalan yaşlı kadının sır cinayetini çözmek için bütün delilleri savcılığın talimatıyla değerlendiren Gemlik ilçe jandarma Komutanlığı'nın özel ekibi, 100 kişilik şüpheli listesinden zanlıya ulaşmayı başardı. Olay yerindeki kan ve kıl örnekleri ile aynı köyde yaşayan olay zamanında 18 yaşında olan ve halen 24 yaşındaki A.Ö.'nün DNA'sı, yapılan kriminal inceleme sonrası uyumlu çıktı.

Yapılan operasyonla çalıştığı fabrikada gözaltına alınan A.Ö., sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Bursa E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Zanlının Gemlik Jandarmadaki ifadesinin yanı sıra savcılıkta ve sevk edildiği mahkemede susma hakkını kullandığı öğrenildi.

Gemlik Gündem

Bu Yazı Yoruma Kapalıdır.