25 Kas

Gemlik’te Öğretmenler Günü Kutlandı

Öğretmenler Günü 30.Yılında Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Gemlik'te de düzenlenen çeşitli programlarla çoşku içerisinde kutlandı. Bu yıl, 30. kez kutlanan öğretmenler günü, saat 9.00'da Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma töreni ile başladı. Buradaki tören programı, resmi kurum ve kuruluşların Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla son buldu. Çelenk sunma programının ardından kutlamalar Belediye Kültür Merkezi'ndeki etkinliklerle devam etti.
Kutlama programına İlçe Kaymakamı Bilal Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt, Belediye Başkan vekili Refik Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen ile şube müdürleri, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kerdiğe'nin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdür,öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda Gemlikli katıldı.


İlçe Milli Eğitim ve Endüstri Meslek Lisesi işbirliği ile düzenlenen program saat 9.30'da başlarken, programa ilgi büyüktü. Kara tahta başında ak bir tebeşirle makus talihimizi yenen, bize çağdaş eğitimin, bilimin, uygarlığın aydınlık kapılarını açan, millet mekteplerinin ve ulusumuzun başöğretmeni, Atatürk için; ülkesinin ve milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna kan ve can veren aziz şehitlerimiz için ve ay yıldızlı bayrağımızın yanı başında milli eğitim sancağımızı onurla dalgalandırabilmek uğruna kan ve can veren şehit öğretmenlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın söylenmesi başlanan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen yaptı.


Konuşmasında, öğretmenlik mesleğinin önemine değinen Ercümen ülkenin gelişiminde öğretmenlerin büyük bir payı olduğunu söyledi. Öğretmenin, insanın yetişmesinde anne babayla birlikte en önemli etken olduğunu belirten Mehmet Ercümen iyi bir öğretmende aranan kriterlerle, öğretmenler gününün ortaya çıktığını söyleyerek tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak konuşmasını noktaladı. Program sunuculuğunu ise Gemlik Endüstri Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Ebru Duman ve Emrah Demirbaş yaptı.


Programda konuşan Gemlik Belediye Başkan vekili Refik Yılmaz, tüm öğretmenlerin bu özel gününü kutlarken, bu kutlamaların yılda sadece bir kez olmaması gerektiğini söyleyerek, öğretmenlik mesleğinin toplum için çok önemli olduğunu vurguladı. Yılmaz, "En büyük düşmanımız olan cehaletin yok edilmesi öğretmenlerimizin en temel ve en kutsal görevidir.

Gemlik Gündem

Bu Yazı Yoruma Kapalıdır.