21 Mar

“Bedel Ödemeden Başarı Olmaz”

Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan:

“Bedel Ödemeden Başarı Olmaz”

Gemlik Belediyesinin davetlisi olarak ilçeye gelen Kişisel Gelişim Uzmanı ve Eğitimci Yazar Sıktı Aslanhan, “Bedel Ödemeden Başarı Olmaz” diye konuştu. Gemlik’te üç gün boyunca Lise Öğrencilerine ve Belediye Personeline seminer veren Aslanhan, “Başarı ve Mutluluk için Hayata Gülümsemenin” erdemlerini anlattı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de katkı sunduğu seminerde, Aile hayatı, toplum kültürü, örf, adet ve geleneklerimize sahip çıkarak bugün geldiğimiz noktada yapılan yanlışları istatistiki bilgiler ve anılarıyla masaya yatıran Sıtkı Aslanhan, güldürürken, düşündüren üslubuyla izleyicileri hayran bıraktı. Batının empoze etmeye çalıştığı aile, sevgi, aşk ilişkileriyle, dizi bağımlılıklarından ortaya çıkardığımız aile yaşantısının açmaz ve çıkmazlarını kendine has mimikleriyle anlatan Aslanhan, “Gönlü Lal olan insanların sirke yüzü olur” dedi.

Televizyon, Cep Telefonu, İnternet gibi teknolojik iletişim olanaklarının yanlış kullanıldığını ifade eden Sıtkı Aslanhan, gazetelere de manşet olan bin konferansta söylediği, “Bir eve internet girdiyse, o aileye Allah rahmet eylesin” sözlerinin içeriğini açıkladı. Coşkulu anlatım tarzıyla, izleyenleri kahkahalara boğan ve söylediği sözleriyle derinden düşünmeyi teşvik eden Aslanhan, “Aile Bağı, mutluluk, saygı, sevgi, sadakat, güven gibi temalar cep telefonu ve internetin yanlış kullanımı sonrası tükenme seviyesine geldi. Bir de bunlara dizi bağımlılıklarını eklemek gerekiyor. Şu anda Türkiye’de oynayan dizilerin yarısında adamın baldızıyla ilişkisi var. Baldız namustur. Baldız kardeştir. Ama bize dayatılmak istenen kurgu başkadır. Boşanma davası gerekçelerinin yüzde 70’i internettir. Kadına soruyorsun, kocasının kendisiyle ilgilenmediğini, sanalda ise hiç duymadığı sözlerin kendisine söylendiğini anlatıyor. Adama soruyorsun, karısının kendisiyle konuşmadığını, konuşunca da üç kelimeden ikisinde tartıştıklarını anlatıyor. Sanalda saatlerce konuşabildiğini ifade ediyor. Sanalda başkalarıyla yazıştığını sanan iki çift, buluşunca karı koca oldukları ortaya çıkıyor. Sonra sen beni aldattın, yok asıl sen beni aldattın oluyor. İkinizde birbirinizi aldatıyorsunuz işte” dedi.

İnternet Kullanımı sonrasında gazetelere manşet olan çarpık ilişkilerden, trajik, komik olaylardan derlemeler yapan Sıtkı Aslanhan, yine batı özentisi dizilerin dayatmalarıyla ilkokul çocuklarına bile cep telefonu alındığını, 74 milyon nüfuslu Türkiye’de 136 milyon cep telefonu abonesi olduğunu söyledi. Cep telefonu ve internet bağımlılığının depresyon başta olmak üzere iş gücü kaybı gibi bir sürü psikolojik ve sosyal soruna yol açtığını vurgulayan Aslanhan, çocukların da rahat bir hayat sürmeleri adına, korumacı aile yapısı nedeniyle yanlış yetiştirildiğini söyledi. Bir babanın, “Ben çocuğumla arkadaş gibiyim” dediğini kaydeden Sıtkı Aslanhan, “O zaman bu çocuğun babası kim?” diye sordu. Çocuklarla oynamanın, şakalaşmanın, dertleşmenin başka, onları baba, anne olarak yetiştirmenin de başka şey olduğunu bildiren Aslanhan, çocuğuna her istediğini vermenin, cep telefonu ve internette saatler geçirtmenin de baba ve annelik olmadığını söyledi.

Başarıya giden yolda bedel ödemek gerektiğine dikkat çeken Sıtkı Aslanhan, lise öğrencilerine ve protokol üyelerine çalışma metotları konusunda da bilgiler sundu. Başarı şartlarından birisinin de aile mutluluğu olduğunu savunan Aslanhan, gülümseme, samimiyet, saygı, yaşama konsantre olma ve hayat motivasyonları konusunda da açıklamalar yaptı. Mevlana ve Şems arasındaki dostluktan yola çıkarak, ünlülerin veciz sözleriyle konuşmasını renklendiren Aslanhan, “Çocuğunuza, eşinize, işinize âşık olun. Aşk insanı motive eder. Ama aşkta da samimi olun” dedi.

Sıtkı Aslanhan, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Sosyal Yaşam Merkezinde Lise öğrencilerine, 11 Eylül Belediye Düğün Salonunda da Belediye personeline konuştu. Aslanhan, çok satan kitaplar arasında yer alan, “Başarı ve Mutluluk için Hayata Gülümse” isimli eserini de imzaladı.

Gemlik Gündem

Bu Yazı Yoruma Kapalıdır.