14 Mar

Celal Bayar Anadolu Lisesi öğrencilerinden ‘Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’ konulu panel

Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesinde İstiklal Marşının kabulü Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesinde öğrenciler tarafından Tarih Öğretmeni Şuayb Serdaroğlu rehberliğinde iki bölüm halinde hazırlan İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler tarafından beğeni ile takip edildi.

İstiklal Marşının kabulünün 91.yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’un vefatının76. Yıldönümü münasebetiyle hazırlanan programın birinci bölüm sunuculuğunu 11-E sınıfı öğrencilerinden Semina Ecem Temizel ve Bahriye Arıkan yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda 11-E sınıfı öğrencilerinden Ezgi Kırancı Mehmet Akif’in hayatını; Sevgi Balçık ise İstiklal Marşının yazılma serüvenini sunum eşliğinde dinleyicilere aktardılar. 9/A sınıfı öğrencilerinden Gizem Nur Koçer ve Cansu Aypek’in karşılıklı olarak İstiklal Marşını başarıyla okumalarının ardından 11-B sınıfı öğrencisi Sümeyye Demir’in çaldığı ney eşliğinde 11-D sınıfı öğrencisi Dilek Şark Mehmet Akif Ersoy’un ‘Leyla’ şiirini seslendirdiği bölüm programa renk kattı.

Programın ikinci bölümünde 11.sınıf öğrencilerinin konuşmacı olarak katıldığı Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşının çeşitli yönlerle ele alındığı panel de de öğrenciler büyük bir başarı ve ustalıkla konuşmalarını yaptılar.

Yöneticiliğini 11-E sınıfı öğrencisi Eda Sönmez’in yaptığı panele konuşmacı olarak 11-A sınıfından Özge Kenar,11-B sınıfından Ayşe Nur Cömert,11-C sınıfından Gamze Nur Bayrak,

11-D sınıfından Sıla Yılmaz,11-E sınıfından Tolga YİĞİT ve11-F sınıfından Günay Gövez katıldı.

Özge Kenar yaptığı konuşmada İstiklal Marşının milletimizin derin bir milli mutabakat metni olduğunu;Ayşe Nur Cömert Mehmet Akif Ersoy’un halkın çağdaş şairi olduğunu;Gamze Nur Bayrak Mehmet Akif’in şahsiyetinin oluşmasında Kur’anlı ev,pehlivanlı mahalle ve deneysel bilimli okul’un etkili olduğunu;Sıla Yılmaz İstiklal Marşının ümidin ve imamın bir şiiri olduğunu;Tolga Yiğit milletimizin acıları,fedekarlıkları, idealleri ve millet olma arzusunun istiklal marşında toplandığını anlatırken son olarak Günay Gövez’de Mehmet Akif Ersoy’un düşünce dünyasına işaret edip ‘o dalkavukluğu,etek öpmeyi,rütbe makam dilenmeyi bilmez.Eli harama uzanmaz.Dili yalana dönmez.O,haysiyet ve namus timsalidir’ şeklinde konuştu..

Panelde yapılan konuşmalarda Mehmet Akif Ersoy’un milletimizin yetiştirmiş olduğu büyük şahsiyetlerden biri olduğu vurgulanarak ‘Fikirleriyle, sanat,edebiyat ve kültür dünyamızı zenginleştiren,bu alanda derin izler bırakan,manevi dünyasıyla Türk milletine ve hatta insanlığa örnek olan milli şairimizin hayatını,sanatını,düşüncelerini,ideallerini ve edebiyatımızdaki yerini canlı tutmak ve özellikle genç nesillere tanıtmak gereği ortadadır. Bizde bugün bu programla milli şairimizi bir nebze de olsa arkadaşlarımıza tanıtma gayret ve arzusu içerisindeyiz’ denildi.

Konuşmalar, sunum,slayt gösterisi,video,canlı ney müziği, okunan şiirler ve gerçekleştirilen panelin ardından sona eren programla İstiklal Marşını kabulü kutlanılırken milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’da GCBAL öğrencileri tarafından bir kez daha rahmet ve minnetle anılmış olundu.

Gemlik Gündem

Bu Yazı Yoruma Kapalıdır.