12 Oca

Başkanvekili Seçimi Yenilenecek

Gemlik’te belediye başkanvekili Refik Yılmaz’ın seçildiği meclis kararını yok sayan Mahalli idareler genel müdürlüğü Gemlik’te belediye başkanvekilliği seçiminin yenilenmesine karar verdi. Alınan kararın Bursa valiliğine iletildiği öğrenildi. Yılmaz; “insanımıza hizmet için çalışıyoruz. Görevimizin başındayız. Bölge idare mahkemesi yanlış bir karar verdi” dedi.

İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar neticesinde, görevde bulunan Gemlik Belediye Başkan vekili Refik Yılmaz’ın seçildiği meclis oturumu geçersiz sayıldı ve Gemlik Belediye Meclisi’nin toplanarak, Gemlik Belediye Başkan Vekili seçiminin yeniden yapılmasına karar verildi denildi.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 10 Ocak 2012 tarihli alınan kararında şu ifadelere yer verildi: “Bursa 3.İdare Mahkemesinin 30.06.2011 tarihli kararında belediye meclisinin başkan vekili seçine ilişkin kararının, kesin ve yürütülebilir bir işlem niteliği kazanmadığı ve adı geçen şahsın belediye başkan vekilliği görevini yürütmesini sağlayacak kesin ve icrai nitelikte bir işlemin bulunmadığı gerekçesiyle, “davanın incelenmeksizin reddine” şeklinde karar verildiği, dolayısıyla idarenin yargı yerince verilen karara uygun olarak işlem tesis etmesi gerektiği, bu çerçevede 5393 sayılı Belediye Kanununun 45.maddesi gereğince, geçerli bir meclis kararının oluşmasını temin amacıyla, belediye başkan vekili seçimi sürecinin yeniden başlatılmasının uygun olacağının değerlendirilmiştir.”

Öte yandan 17 Mart 211 tarihinde yapılan ve AKP’li Refik Yılmaz’ın başkanvekili seçilmesi ile devam eden süreçle alakalı olarak CHP’nin çeşitli başvuruları vardı. Karara itiraz eden CHP Meclis önünde bulunan kaldırımda ikinci bir karar almıştı.

Gemlik Belediye meclisinde Muharrem Sarı’nın AKP’ye geçmesi, Özkan Ateşli ve Cemil Acar’ın da açığa alınmalarında dolayı oy kullanamaması sonrası CHP’nin 10 üyesi, AKP’nin 10 üyesi, MHP’nin 2 üyesi ve 1 üyede bağımsız olan Mehmet Çelik bulunuyor.

10’ayı aşkın süredir Gemlik Belediye başkanvekilliği görevini yürüten AKP’li belediye meclis üyesi Refik Yılmaz’da bölge idare mahkemesinin yanlış bir karar aldığını belirterek, bu karar üzerinden alınan karar ne kadar doğrudur bunu iyi incelemek ve anlamak gerekir. Biz gerek meclis üyesi arkadaşlarımız, başkan yardımcılarımız ve daire müdürlerimiz ile birlikte Gemlik halkı için hizmet ettik ve en iyisini yapmayı hedefledik. Bu şekilde hizmete devam ediyoruz. Makam ve mevkiler geçicidir. Aslolan halka hizmettir. Halkın çıkarını korumaktır, önümüzde bir seçim süreci var bununda en hayırlı bir şekilde sonuçlanmasını diliyorum dedi.

Konuyla alakalı olarak görüşlerini aldığımız MHP İlçe başkan yardımcısı Osman Durdu, “Süreci takip edeceğiz hiçbir siyasi partiye önyargımız yok, Gemlik menfaatleri neyi gerektiriyorsa, kamu vicdanını tatmin edici bir şekilde demokratik temayüller içerisinde belediye meclis üyelerimiz Gemlik’i belediye başkan vekilsiz bırakmayacaktır. Arkadaşlarımızda konuyu en iyi şekilde değerlendirecektir” dedi.

Öte yandan 2009 seçimlerinde CHP’den Gemlik Belediye Başkanı seçilen ancak 2009 yılı Ağustos ayında başlayan savcılık incelemesi ve 2010 yılı mayıs ayında başlayan savcılık soruşturmasının da ardından, tutuklanması istemi ile mahkemeye sevk edilen ve tutuksuz yargılanması devam eden Fatih Mehmet Güler, 2011 yılı Mart ayı başında İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden alınmış, başkan yardımcıları Cemil Acar ve Özkan Ateşli’nin meclis üyelikleri de askıya alınmıştı.

Gemlik Gündem

Bu Yazı Yoruma Kapalıdır.